SHOP RESPONSIBLY

Når du handler varer – kjøp gode produkter av bærekraftig kvalitet

SHOP RESPONSIBLY

Når du handler varer – kjøp gode produkter av bærekraftig kvalitet

For våre barn og deres barn

Hos Moonboon fokuserer vi på å beskytte mennesker, dyr og miljø ved å kun bruke naturlige materialer av høy kvalitet. Vi er et GOTS-sertifisert selskap, noe som innebærer at vi har forpliktet oss til å bruke økologiske materialer produsert under trygge og ansvarlige forhold – fra begynnelse til slutt.

GOTS

GOTS står for Global Organic Textile Standard og representerer verdens ledende standard for økologiske fibre. Dette sikrer at alle leverandører i et produkts forsyningskjede bruker økologiske materialer og garanterer utmerkede arbeidsforhold.

For produkter med minst 70%, blir etiketten «laget med økologiske materialer» brukt, mens produkter med mer enn 95 % økologiske materialer får status som «økologisk». GOTS-sertifiserte produkter holder de aller høyeste standardene for bærekraft og respekt for miljøet. Dette gjør at du kan være sikker på at ditt Moonboon-produkt er produsert uten bruk av skadelige kjemikalier eller plantevernmidler.

I tillegg til våre GOTS-sertifiserte produkter har også Moonboon som selskap blitt inspisert og vurdert i henhold til GOTS. Standarden setter både sosiale og miljømessige kriterier for å sikre at arbeidsforhold, behandling av avløpsvann, bruk av kjemikalier, produktkvalitetskrav osv. kommer i regulerte former.

OCS

OCS er standarden for økologisk innhold – en internasjonal, frivillig standard som bekrefter økologisk tilførsel og Chain of Custody. Dette sikrer at OCS-merkede produkter er laget av materialer fra sertifiserte økologiske gårder, og at identiteten til det økologiske innholdet opprettholdes: Fra gård til sluttprodukt.
OrganicCotton 1.jpg

Økologisk bomull

Økologisk bomull er mykere, allergivennlig og varer lenge. Men den viktigste fordelen er å beskytte økosystemet, redusere sløsing med vann og sikre et tryggere arbeidsmiljø for bønder og produsenter. Økologisk bomull er et bærekraftig og miljøvennlig alternativ til vanlig bomull.

Alle våre tekstilprodukter inneholder GOTS-sertifisert økologisk bomull.

Kapok 1.jpg

Kapok

Kapok vokser naturlig i regnskogen og krever verken pleie eller vedlikehold av mennesker. Det vokser vilt og uten bruk av gjødsel, kjemikalier og plantevernmidler. Kapok trenger ikke å bli behandlet med kjemikalier for å bli trygt eller sunt for bruk av mennesker ettersom det allerede er naturlig sunt og trygt. Kapok er derfor 100% naturlig og økologisk fiber.

Kapokfiber er naturlig allergivennlig, antimikrobiell og støvmiddbestandig. Kapokfiber avviser fuktighet naturlig, noe som gjør det uegnet for mugg og bakterier å trives i. Kapok er et av få bærekraftige regnskogsprodukter som er 100 % økologisk og som ikke har noen negative effekter på miljøet i forhold til dyrking og produksjon.

Voile.jpg

Voile

Voile er et tynt og lett stoff av 100% bomull. Det har høyere trådtall enn de fleste andre bomullsstoffer, noe som resulterer i en silkemyk utførelse. Voile-stoff er et perfekt alternativ for sommertider da det er lett, pustende og nesten gjennomsiktig. Nøkkelegenskapene til voile av høy kvalitet er: Silkemyk finish, lett drapering, ingen strekk, svakt gjennomsiktig, stivt, men fleksibelt. Stoffet er svært allsidig, og dets kvaliteter gjør det ypperlig for både klær og hjemmeinnredning.

Latex.jpg

Naturlateks

Voile er et tynt og lett stoff av 100% bomull. Det har høyere trådtall enn de fleste andre bomullsstoffer, noe som resulterer i en silkemyk utførelse. Voile-stoff er et perfekt alternativ for sommertider da det er lett, pustende og nesten gjennomsiktig. Nøkkelegenskapene til voile av høy kvalitet er: Silkemyk finish, lett drapering, ingen strekk, svakt gjennomsiktig, stivt, men fleksibelt. Stoffet er svært allsidig, og dets kvaliteter gjør det ypperlig for både klær og hjemmeinnredning.

Coconut Fiber.jpg

Kokosfiber

Kokosfiber er en naturlig cellulosefiber fra kokosnøttskall. Det er det fibrøse materialet som finnes mellom det ytre laget på en kokosnøtt og det harde indre skallet. Kokosnøttdyrking fokuserer vanligvis på kokosnøttolje, -melk og -vann, men også andre kokosnøttprodukter som tørket kokos.

Ved å bruke kokosnøttskall, som er et biprodukt fra kokosnøttdyrking, kan et avfallsprodukt omdannes til miljøvennlige og bærekraftige produkter. Kokosfiber er miljøvennlig og biologisk nedbrytbart. Den kommer fra en fornybar kilde, og fibrene eller tekstilene er 100% biologisk nedbrytbare.

Buckwheat Hulls.jpg

Bokhveteskall

Bokhveteskall er det ytre skallet av bokhvetegryn. Dette er et biprodukt fra næringsmiddelindustrien, noe som gjør det svært bærekraftig. Bokhveteskall er naturlig allergivennlig. Dette gjør at det er umulig for bakterier, sopp og støvmidd å feste seg i materialet. En hygienisk pute og egnet for allergikere.

Rettferdig produksjon

Vi er også opptatt av at arbeidsforhold og sosiale forhold er på linje med ledende sosiale bærekraftstandarder. Dette innebærer at vi og våre leverandører må ha et styringssystem for sosial etterlevelse med definerte elementer på plass for å sikre at de sosiale kriteriene oppfylles.

Utdrag fra de sosiale kriteriene er fremhevet her:

 • Ansettelse er fritt valgt
 • Organisasjonsfrihet og kollektive forhandlinger
 • Barnearbeid skal ikke brukes
 • Ingen praktisering av diskriminering
 • Helse, miljø og sikkerhet
 • Ingen trakassering og vold
 • Godtgjørelse og sikring av levelønn
 • Arbeidstid
 • Det gis ingen midlertidig ansettelse
 • Migrantarbeidere

Moderne prosesser

Vårt fokus i alle faser innebærer prosessering, produksjon, pakking, merking og distribusjon av alle tekstiler laget av minst 70% sertifiserte økologiske fibre.

Den økologiske fiberdyrkingen følger enhver internasjonal eller nasjonal standard for økologisk landbruk som er godkjent av den internasjonale økologibevegelsen IFOAM.

Alle steg i bearbeidingen og produksjonen av våre økologiske tekstiler er dekket av dette. Derfor fokuserer vi på følgende:
 • Bruk av GOTS-godkjente fargestoffer og hjelpestoffer kun ved våtbehandling
 • Behandlingsenheter må ivareta miljøhåndtering, inkludert behandling av avløpsvann
 • Tekniske kvalitetsparametere for fargebestandighet og krymping av ferdigvarer er påkrevd
 • Restriksjoner på tilbehør
 • Restriksjoner på ytterligere fibermaterialer
 • Miljøfarlige stoffer er forbudt i kjemiske tilsetninger
 • Evaluering av toksisitet og biologisk nedbrytbarhet i kjemiske tilsetninger
 • Naturlige materialer av høy kvalitet

  Med dagens bærekraftsutfordringer og tekstilindustriens bidrag til disse utfordringene, må vi i fellesskap tenke nytt om produksjon og forbruk av tekstiler. Økologiske fibre spiller mangefasetterte roller i å skape en industri som aktivt reduserer sin miljøpåvirkning og prioriterer menneskers helse fremfor kortsiktig profitt.

  Økologiske fibre er naturlige fibre dyrket uten bruk av syntetiske plantevernmidler (deriblant insektmidler) eller ugressmidler og GMO (genmodifiserte organismer) i henhold til prinsippene for økologisk landbruk. Økologisk landbruk er en produksjonsprosess som understøtter helsen til økosystemer, jordsmonn og mennesker.