VEKTPRODUKTER

VEKTPRODUKTER

UTVIKLET AV EKSPERTER

Moonboons vektprodukter kan bidra til bedre søvnkvalitet for barnet ditt, og er utviklet som en hjelpende hånd når barnet skal finne roen. Moonboons vektprodukter er utviklet til å stimulere muskel-leddsansen hos babyer og barn og kan gi en følelse som minner om en klem.

VEKTSOVEPOSE

Vektsoveposen er utviklet til å lede barnet mot søvnen med den hensikt å hjelpe babyen din med å finne roen, sovne raskere og sove uforstyrret. Bruk posen før middagsluren eller eller legg barnet i den ved leggetid som en del av leggingen.

9-12 kg NOK 1,795.00
12-15 kg NOK 1,895.00
Nature
Stone
highlighted image

VEKTVEST

Vektvesten er utviklet til å hjelpe barnet med å finne roen. Bruk den etter en aktiv dag når du skal slappe av, som en del av leggingen eller på ettermiddagen. Vesten kan brukes i hele hjemmet og gir full bevegelsesfrihet.

9-12 kg NOK 1,695.00
12-15 kg NOK 1,795.00
15-19 kgNOK 1,895.00
Nature
Stone
highlighted image

HVAD ER VEKTPRODUKTER?

Vektprodukter til babyer og barn er utstyr som er spesielt utviklet til å hjelpe kroppen med å finne ro og øke søvnkvaliteten. Formålet med tyngden er at den ekstra vekten på kroppen kan hjelpe nervesystemet til å roe seg ned og gi en følelse som minner om en klem.

På denne måten er formålet med vektproduktene å prøve å støtte barn med å regulere sanseinntrykk, bli roligere, mer avslappet og holde fokus på en oppgave.

Moonboons gravitasjonsprodukter inneholder små glassperler, som gir produktene riktig vekt.  Glassperlene er små som sandkorn, og derfor lager de ikke lyd eller spraker. De gir en svært jevn og behagelig fordeling av vekten i både vesten og posen.

logo
Deep Pressure Touch-terapi (DTP)

Produktene er inspirert av Deep Pressure Touch-terapi (DTP) – en metode som forsøker å stimulere kroppen ved hjelp av lett vekt. Når inntrykkene fordeles over hele kroppen, kan Deep Pressure Touch-terapi (DTP) virke beroligende på både barn og voksne.

logo
UTVIKLET AV EKSPERTER

Moonboons OCS-sertifiserte vektprodukter er testet mot de høyeste standardene og designet med sikkerhet som hjørnesteinen. Derfor er produktene utviklet i tett samarbeid med profesjonelle eksperter innen baby- og barnesøvn.

logo
KONSTRUKSJON I TRE LAG

Ytterste lag: 100 % økologisk bomull i interlock-kvalitet.
Midterste lag: Polyestermembran inndelt i små, sikre rom med fiberfyll og små glassperler.
Fôr: Myk og slitesterk økologisk bomullsjersey.

SLIK FUNGERER VEKTPRODUKTER

Vektprodukter er inspirert av Deep Pressure Touch-terapi (DTP) – en metode som prøver å simulere faste sanseinntrykk. Det kan for eksempel være klemmer, berøringer eller svøping. Når inntrykkene fordeles over hele kroppen, kan Deep Pressure Touch-terapi (DTP) virke beroligende på både barn og voksne.   

De faste sanseinntrykkene stimulerer muskler og ledd (proprioseptiv stimulering), som gir signal til nervesystemet. Nervesystemet reagerer med å øke produksjonen av det humørregulerende hormonet serotonin, redusere stresshormonet kortisol og øke mengden av hormonet melatonin, som hjelper oss med å sove.

Derfor kan vektprodukter ha en positiv effekt på søvnkvaliteten, og de er utviklet til å hjelpe barna med å finne mer ro i kroppen. 

DETTE KAN DU FORVENTE DEG

Alle barn er forskjellige og har individuelle behov. Vi anbefaler at du alltid følger produktets bruksanvisning og sørger for et avslappende miljø for barnet ditt under bruk. Vektproduktene kommer til sitt beste som en del av et rolig ritual eller avslappende rutine. 

Regn ikke med at effekten er stabil. Mye kan spille inn og påvirke babyer og barns søvn. For eksempel kan luft i magen, nye tenner eller en hard dag resultere dårligere nattesøvn.

Men barn er som sagt forskjellige og reagerer forskjellig. Derfor anbefaler vi at du prøver det ut og finner ut hvordan vektproduktet fungerer best for barnet ditt.

highlighted image

HVILKEN EFFEKT HAR VEKTPRODUKTER?

 • Øke søvnkvaliteten
 • Beroligende effekt og avslappende effekt
 • Færre forstyrrende inntrykk for babyer og mindre hyperaktivitet
 • Reduksjon av symptomer knyttet til angst og sensoriske vansker
 • Gi kroppen et kontrollert sensorisk input
 • Vektprodukter

  amme- og søvnveileder

  Mia Bernscherer Bjørnfort

  “ I'm really happy with Moonboon's clear alignment of expectations, which makes it clear that the weighted products are not sleep magic, but rather an aid that can be part of an overall effort that supports the child's sleep. 

  SLIK BRUKER DU VEKTPRODUKTER

  Vektvest

  Vektvesten er utviklet til å hjelpe barnet med å finne roen. Bruk den etter en aktiv dag når du skal slappe av, som en del av leggingen eller på ettermiddagen. Vesten kan brukes i hele hjemmet og gir full bevegelsesfrihet. Du oppnår de beste resultatene i en avslappende setting – for eksempel med en bok og dempet belysning. Vektvesten er et naturlig valg når barnet er klart til å gå videre fra hengevuggen sin, men fortsatt trenger en hjelpende hånd for å finne den samme roen som hengevuggen med motor har gitt.

  Vektsovepose

  Vektsoveposen er utviklet til å lede barnet mot søvnen med den hensikt å hjelpe babyen din med å finne roen, sovne raskere og sove uforstyrret. Bruk posen før middagsluren eller eller legg barnet i den ved leggetid som en del av leggingen. La klærne matche TOG-verdien og romtemperaturen for maksimal komfort og for å unngå overoppheting. Vektsoveposen er et naturlig valg når barnet er klart til å gå videre fra hengevuggen sin, men fortsatt trenger en hjelpende hånd for å finne den samme roen som hengevuggen med motor har gitt.

  Forskning peker på at vektprodukterer begynner å virke etter 15 til 20 minutter. Men barn er som sagt forskjellige og reagerer forskjellig. Derfor anbefaler vi at du prøver det ut og finner ut hvordan vektproduktet fungerer best for barnet ditt.

  Etter omtrent 30 minutters bruk har nervesystemet vennet seg til vekten, og effekten vil gradvis avta. Noen søvneksperter anbefaler å bruke et vektprodukt i 20–30 minutter av gangen, mens andre anbefaler at barnet sover med det om natten for å unngå å vekke barnet.

  Dersom du ønsker å fjerne vektproduktet og bruke det igjen for å forlenge effekten, anbefaler vi at du gir nervesystemet tid til å «nullstille» seg. Det tar omtrent 20–40 minutter.

  Både Vektvesten og Vektsoveposen er utviklet til å hjelpe barnet med å finne ro, noe som er en forutsetning for å sovne.

  PRODUKTSIKKERHET

  Secure Cell System: Det innebygde Secure Cell System og den lette vekten på forsiden av Vektsoveposen og Vektvesten gjør produktene trygge å bruke, og er designet for å bidra til å skape en beroligende effekt og hjelpe med å øke søvnkvaliteten.

  Kan brukes fra 8. levemåned: Vektproduktenes økte vekt kan gjøre det mer krevende for barnet å justere liggestillingen selv. Av sikkerhetsmessige grunner og for å forhindre krybbedød, må vektproduktene kun brukes av barn som er 8 måneder eller eldre. 

  Bevegelsesfrihet: Vektsoveposen og Vektvestens design støtter barnets fulle bevegelsesfrihet og gir høy komfort. 

  Ingen farlig kjemi: Vi bruker kun naturlige materialer som er fri for kjemikalier. Vektvesten og Vektsoveposen er laget av 100% økologisk bomullsjersey og fleksibelt interlock-stoff som er behagelig for barnet ditt. 

  Trygg søvn: Vi har sikret at vesten og posen kun har vekt foran, da vi ønsker å støtte barnet i å sove trygt på ryggen. Helsetilsynet anbefaler å sove på ryggen for å forebygge krybbedød, og Moonboon støtter dette rådet. Vektvesten og Vektsoveposen har derfor en bakside med vattert og flatt mønster i bomull, som gir en behagelig opplevelse. 

  OCS-sertifisert og testet: Moonboons vektprodukter har blitt grundig testet i henhold til – og følger – EU-standarden EN ISO 11092:2014. De er OCS-sertifiserte og godkjente, som er din garanti for at produktene er trygge å bruke og 100 % egnet til babyer og barn. 

  TOG-testet: Vektproduktene har isolerende egenskaper og derfor er deres TOG-verdi (Thermal Overall Grade) testet av Teknologisk institutt for å sikre at produktene er i samsvar med standarden EN ISO 11092:2014.

  vær oppmerksom

  Informasjonen på denne nettsiden har ikke til hensikt og antyder ikke å være en erstatning for profesjonellmedisinsk rådgivning.
  Rådfør deg med legen din eller annethelsepersonell hvis babyen din har en medisinsk diagnose eller hvis du er bekymret for barnets sikkerhet.

  FAQ