NYHET!

VEKTDYNE

NYHET!

VEKTDYNE

UTVIKLET AV EKSPERTER

Vektprodukter kan bidra til økt søvnkvalitet for barnet ditt og er utviklet som en hjelpende hånd når barnet ditt skal finne ro. De er utviklet til å stimulere muskelledd-sansen hos babyer og barn, og kan gi dem en følelse som minner om en klem.

VEKTDYNE

Vektdynen er beregnet til barn mellom 12 måneder og 7 år. Den er designet til å hjelpe barn som selv trenger å kunne regulere, om de har på seg Vektdynen eller ikke. Bruk Vektdynen i sprinkelsengen eller i sengen når du legger barnet til å sove, eller mens det sover. Eller som en del av leggeritualet for å hjelpe barnet med å roe seg ned innen sengetid.

Onesize (12 mdr.-7 år) NOK 1.800
Nature
highlighted image

VEKTDYNE PAKKE

Vektdynen er beregnet til barn mellom 12 måneder og 7 år. Den er designet til å hjelpe barn som selv trenger å kunne regulere, om de har på seg Vektdynen eller ikke.

Vektdynens lette vekt får kroppen til å roe seg, sammen med det silkemyke Sengetøyet. Få alle delene i en samlet pakke.

Onesize (12 mdr.-7 år) NOK 2.000
Seagrass
Desert
Ocean
Moss
highlighted image

VEKTSOVEPOSE

Bruk Vektsoveposen i sportsvognen, i barnevognen før barnet skal sove, når du skal legge barnet ved sengetid, eller mens barnet sover. Vektsoveposen er til barn som har bruk for tyngde på hele kroppen hele tiden mens det sover.

9-12 kg NOK 1.800
12-15 kg NOK 1.900
Nature
Stone
highlighted image

VEKTVEST

Bruk Vektvesten etter en aktiv dag når du ønsker å hjelpe barnet ditt med å finne ro, som en del av rutinen ved middagsluren eller i ulvetimen. Vektvesten er til barn som har bruk for tyngde på kroppen også før det skal sove, da vesten gir barnet full mobilitet, for eksempel i ulvetimen.

9-12 kg NOK 1.700
12-15 kg NOK 1.800
15-19 kgNOK 1.900
Nature
Stone
highlighted image

HVAD ER VEKTPRODUKTER?

Vektprodukter til babyer og barn er utstyr som er spesielt utviklet til å hjelpe kroppen med å finne ro og øke søvnkvaliteten. Formålet med tyngden er at den ekstra vekten på kroppen kan hjelpe nervesystemet til å roe seg ned og gi en følelse som minner om en klem.

På denne måten er formålet med vektproduktene å prøve å støtte barn med å regulere sanseinntrykk, bli roligere, mer avslappet og holde fokus på en oppgave.

Moonboons gravitasjonsprodukter inneholder små glassperler, som gir produktene riktig vekt.  Glassperlene er små som sandkorn, og derfor lager de ikke lyd eller spraker. De gir en svært jevn og behagelig fordeling av vekten i både vesten og posen.

logo
Deep Touch Pressure-terapi (DTP)

Produktene er inspirert av Deep Touch Pressure-terapi (DTP) – en metode som forsøker å stimulere kroppen ved hjelp av lett vekt. Når inntrykkene fordeles over hele kroppen, kan Deep Touch Pressure-terapi (DTP) virke beroligende på både barn og voksne.

logo
UTVIKLET AV EKSPERTER

Moonboons OCS-sertifiserte vektprodukter er testet mot de høyeste standardene og designet med sikkerhet som hjørnesteinen. Derfor er produktene utviklet i tett samarbeid med profesjonelle eksperter innen baby- og barnesøvn.

logo
KONSTRUKSJON I TRE LAG

Ytterste lag: 100 % økologisk bomull i interlock-kvalitet.
Midterste lag: Polyestermembran inndelt i små, sikre rom med fiberfyll og små glassperler.
Fôr: Myk og slitesterk økologisk bomullsjersey.

SLIK FUNGERER VEKTPRODUKTER

Vektprodukter er inspirert av Deep Touch Pressure-terapi (DTP) – en metode som prøver å simulere faste sanseinntrykk. Det kan for eksempel være klemmer, berøringer eller svøping. Når inntrykkene fordeles over hele kroppen, kan Deep Touch Pressure-terapi (DTP) virke beroligende på både barn og voksne.   

De faste sanseinntrykkene stimulerer muskler og ledd (proprioseptiv stimulering), som gir signal til nervesystemet. Nervesystemet reagerer med å øke produksjonen av det humørregulerende hormonet serotonin, redusere stresshormonet kortisol og øke mengden av hormonet melatonin, som hjelper oss med å sove.

Derfor kan vektprodukter ha en positiv effekt på søvnkvaliteten, og de er utviklet til å hjelpe barna med å finne mer ro i kroppen. 

DETTE KAN DU FORVENTE DEG

Alle barn er forskjellige og har individuelle behov. Vektproduktene kommer best til sin rett som en del av et rolig ritual eller en avslappende rutine. Vi anbefaler derfor at du alltid følger bruksanvisningen på produktet, og sørger for avslappende rammer for barnet ditt, når det brukes.

Ikke regn med at effekten alltid vil være den samme. Det er mange ting som kan spille inn, og påvirke babyers og barns søvn. F.eks. kan luft i magen, ny tann eller en tøff dag føre til en dårligere nattesøvn. Derfor anbefaler vi at du prøver deg fram, og finner ut hvordan vektproduktet fungerer best for barnet ditt.

highlighted image

HVILKEN EFFEKT HAR VEKTPRODUKTER?

 • Bedrer søvnkvaliteten
 • Beroligende og avslappende effekt
 • Mindre hyperaktivitet
 • Reduserer symptomer forbundet med angst og sensoriske utfordringer
 • Gir kroppen en kontrollert, sensorisk input
 • Vektprodukter

  amme- og søvnveileder

  Mia Bernscherer Bjørnfort

  Vektprodukter kan brukes både før, og mens, barnet sover. Akkurat som med Hengevuggen og Vuggen, kan Vektprodukter hjelpe til med å gi ro i nervesystemet. Det gir god mening å bruke Vektprodukter som en aktiv del av barnets søvnrutine.

  SLIK BRUKER DU VEKTPRODUKTER

  VEKTVEST

  Vektvesten er utviklet til å hjelpe barnet med å finne ro. Bruk den etter en aktiv dag, når dere skal slappe av, som en del av leggerutinen eller i ulvetimen. Vesten kan brukes når barnet har uro, og gir full bevegelsesfrihet. Dere oppnår det beste resultatet i avslappende rammer – f.eks. med en bok og dempet belysning. Vektvesten er et opplagt valg, når barnet er parat til å flyttes ut av sin Hengevugge, men fortsatt trenger en hjelpende hånd til at finne den samme roen, som Hengevuggen med motor har gitt.

  VEKTSOVEPOSE

  Vektsoveposen er designet til å lede barnet inn mot søvnen, med en intensjon om å hjelpe babyen din med å finne ro, sovne raskere, og å sove uten forstyrrelser. Bruk posen før middagsluren, eller som en del av leggerutinen, eller legg barnet ditt i den ved sengetid. Vektsoveposen er et opplagt valg, når barnet er parat til å flyttes ut av sin Hengevugge, men fortsatt trenger en hjelpende hånd til at finne den samme roen, som Hengevuggen med motor har gitt.

  VEKTDYNE

  Vektdynen er til barnet i alder mellom 12 måneder og 7 år. Den er designet til å hjelpe barnet med å finne ro i kroppen og sove bedre. Bruk den i sofaen innen sengetid, som en del av leggerutinen, mens det sover eller i ulvetimen. Vektdynen er til barn som selv trenger å kunne regulere, om de har på seg Vektdynen, eller ikke. Vektdynen veier 3 kilo og kan brukes i stedet for en vanlig dyne sammen med vårt juniorsengetøy.

  Forskning peker på at vektprodukter begynner å virke etter 15 til 20 minutter. Men barn er forskjellige og reagerer forskjellig. Derfor anbefaler vi at du prøver deg fram og finner ut hvordan vektproduktet best fungerer for barnet ditt.

  Etter cirka 30 minutters bruk, har nervesystemet vennet sig til vekten, og effekten vil avta stille og rolig. Noen søvneksperter anbefaler at man bruker et vektprodukt i 20-30 minutter om gangen, mens andre anbefaler at barnet sover med det om natten, så man unngår å vekke barnet.

  Ønsker du å fjerne vektproduktet og bruke det igjen for å forlenge effekten, så anbefaler vi at du gir nervesystemet tid til å “nullstille” seg, før du gjør det. Det tar cirka 20-40 minutter.

  Både Vektvesten, Vektsoveposen og Vektdynen er utviklet til å hjelpe barnet med å kunne roe seg ned, noe som er en forutsetning for å kunne sovne.

  PRODUKTSIKKERHET

  Secure Cell System: Det innebygde Secure Cell System og den lette vekten på forsiden av Vektsoveposen og Vektvesten gjør produktene trygge å bruke, og er designet for å bidra til å skape en beroligende effekt og hjelpe med å øke søvnkvaliteten.

  Kan brukes fra 8. levemåned: Vektproduktenes økte vekt kan gjøre det mer krevende for barnet å justere liggestillingen selv. Av sikkerhetsmessige grunner og for å forhindre krybbedød, må vektproduktene kun brukes av barn som er 8 måneder eller eldre. 

  Bevegelsesfrihet: Vektsoveposen og Vektvestens design støtter barnets fulle bevegelsesfrihet og gir høy komfort. 

  Ingen farlig kjemi: Vi bruker kun naturlige materialer som er fri for kjemikalier. Vektvesten og Vektsoveposen er laget av 100% økologisk bomullsjersey og fleksibelt interlock-stoff som er behagelig for barnet ditt. 

  Trygg søvn: Vi har sikret at vesten og posen kun har vekt foran, da vi ønsker å støtte barnet i å sove trygt på ryggen. Helsetilsynet anbefaler å sove på ryggen for å forebygge krybbedød, og Moonboon støtter dette rådet. Vektvesten og Vektsoveposen har derfor en bakside med vattert og flatt mønster i bomull, som gir en behagelig opplevelse. 

  OCS-sertifisert og testet: Moonboons vektprodukter har blitt grundig testet i henhold til – og følger – EU-standarden EN ISO 11092:2014. De er OCS-sertifiserte og godkjente, som er din garanti for at produktene er trygge å bruke og 100 % egnet til babyer og barn. 

  TOG-testet: Vektproduktene har isolerende egenskaper og derfor er deres TOG-verdi (Thermal Overall Grade) testet av en upartisk tredjepart for å sikre at produktene er i samsvar med standarden EN ISO 11092:2014.

  BEMERK DETTE

  Opplysningene på denne hjemmesiden har ikke til hensikt og antyder ikke å være en erstatning for profesjonell legefaglig rådgivning. Rådfør deg med legen din, eller en annen profesjonell behandler i helsevesenet, hvis babyen din har en medisinsk diagnose, eller hvis du er bekymret for sikkerheten til barnet ditt.

  FAQ