ANSVAR HOS MOONBOON

Vi er ikke perfekte, men vi er forpliktet til å være den beste og mest ansvarlige versjonen av oss selv som vi kan være.

Å bry seg om planeten vår er inngrodd i identiteten vår hos Moonboon. Dessuten er det en personlig sak for hver eneste en av oss på Moonboon og påvirker våre daglige aktiviteter. Med dagens miljøutfordringer og tekstilindustriens bidrag til disse utfordringene, må vi kollektivt tenke nytt om produksjon og forbruk av tekstiler.

Vårt mål er å minimere vårt miljømessige fotavtrykk og bidra aktivt til å skape en bedre fremtid. For å oppnå dette har vi introdusert trekanten for rettferdig produksjon. Det omfatter rettferdig produksjonspraksis, moderne prosesser og bruk av naturlige materialer av høy kvalitet i produktene våre, der det er mulig.

I vårt arbeid med å ta vare på miljøet har vi oppnådd å bli sertifisert som et GOTS-selskap, noe vi er veldig stolte av. En GOTS-sertifisering betyr at vi har forpliktet oss til å bruke økologiske materialer, der det er mulig. Disse materialene er produsert under trygge og ansvarlige arbeidsforhold fra start til slutt av produksjonssyklusen.

NATURLIGE MATERIALER AV HØY KVALITET

Stilt overfor dagens utfordringer må tekstilindustrien handle for å redusere sin skadelige innvirkning på planeten. Naturlige materialer av høy kvalitet, som økologiske fibre, spiller mangefasetterte roller i å skape en industri som aktivt jobber med å redusere miljøpåvirkningen der det er mulig, og prioriterer menneskers helse over kortsiktig profitt.

Derfor finner vi det av største betydning at våre produkter bruker materialer som er holdbare, økologiske og av høy kvalitet, som dyrkes uten bruk av syntetiske plantevernmidler (som insektmidler), eller ugressmidler og GMO (genmodifiserte organismer) i henhold til prinsippene for økologisk landbruk.

MATERIALEGUIDE

MODERNE PROSESSER

Vi fokuserer på å implementere moderne prosesser på tvers av alle produksjonsstadier. Fra produksjon og pakking til merking og distribusjon, er alle våre tekstiler laget av minst 70% sertifiserte økologiske fibre. Fra økologisk fiberdyrking dekkes den opprinnelige produksjonen av enhver internasjonal eller nasjonal økologisk landbruksstandard som er godkjent i IFOAM-familien av standarder.

Hvert trinn i produksjonen og produksjonen av disse økologiske tekstilene styres av vår forpliktelse til å ta vare på miljøet, legge vekt på bruk av GOTS-godkjente fargestoffer, spore vår miljøstyring, for eksempel avløpsvannbehandling og sørge for at ingen kjemikalier eller plantevernmidler brukes på fibrene.

RETTFERDIG PRODUKSJON

I selskapet vårt er rettferdig produksjon en hjørnestein i våre verdier, og det omfatter vår forpliktelse til både forvaltning av miljøet og til enkeltpersoners velvære. Vi prioriterer å skape arbeidsforhold som samsvarer med ledende sosiale standarder og som sikrer en likeverdig behandling for arbeidstakere. Med omtanke for miljøet har vi implementert et omfattende styringssystem for hvordan vi overholder sosiale standarder for oss selv og for våre leverandører. Dette garanterer at alle sosiale kriterier er oppfylt.

GOTS' sosiale standard som vi følger hos Moonboon omfatter en rekke kriterier, inkludert, men ikke begrenset til, at ansettelse velges fritt, barnearbeid, trakassering og diskriminering ikke tolereres, at yrkeshelse garanteres og at en rettferdig og sunn balanse mellom arbeid og privatliv verdsettes.

GOTS OG OCS

Vi er veldig stolte over at vår innsats blir anerkjent og som et resultat blir sertifisert av GOTS. Mange av våre produkter bærer GOTS- og OCS-etikettene.

Hva er GOTS?

GOTS står for Global Organic Textile Standard og representerer verdens ledende standard for økologiske fibre. Dette sikrer at alle leverandører langs forsyningskjeden til et produkt garanterer gode arbeidsforhold og bruker økologiske materialer, der det er mulig. GOTS-sertifiserte produkter holdes til de aller høyeste standarder for ansvar, respekt for miljøet og mennesker, slik at du kan føle deg trygg på at ditt Moonboon-produkt er produsert uten bruk av skadelige kjemikalier eller plantevernmidler.

For produkter med minimum 70% brukes etiketten "laget av økologiske materialer". Produkter med mer enn 95% økologiske materialer får status som "økologisk".

I tillegg til våre GOTS-sertifiserte produkter, er vi stolte av å kunne si at Moonboon som selskap har blitt inspisert, vurdert og sertifisert i henhold til GOTS-krav. Standarden inneholder både sosiale og miljømessige kriterier.

Hva er OCS?

Moonboon er sertifisert i henhold til Organic Cotton Standard, som sertifiserer og sporer økologisk dyrket bomull fra kilden til sluttproduktet.

Organic Content Standard (OCS) er en frivillig global standard som gjelder for alle tekstilproduksjonsprosesser og som setter kriteriene for tredjepartssertifisering av organiske materialer og sporbarhetskjede.