MATERIALEGUIDE

Naturlige høy-kvalitets materialer spiller en multirolle når det kommer til å kreere produkter som skal vare i lang tid. Produktene er laget med omtanke for miljøet og prioriterer menneskers helse og sunnhet.

OrganicCotton 1.jpg

Økologisk bomull

Økologisk bomull er mykere, allergivennlig og varer lenge. Men den viktigste fordelen er å beskytte økosystemet, redusere sløsing med vann og sikre et tryggere arbeidsmiljø for bønder og produsenter. Økologisk bomull er utviklet med omtanke for miljøet, som et alternativ til alminnelig bomull.

Alle våre tekstilprodukter inneholder GOTS-sertifisert økologisk bomull.

Kapok 1.jpg

Kapok

Kapok vokser naturlig i regnskogen og krever verken pleie eller vedlikehold av mennesker. Det vokser vilt og uten bruk av gjødsel, kjemikalier og plantevernmidler. Kapok trenger ikke å bli behandlet med kjemikalier for å bli trygt eller sunt for bruk av mennesker ettersom det allerede er naturlig sunt og trygt. Kapok er derfor 100% naturlig og økologisk fiber.

Kapokfiber er naturlig allergivennlig, antimikrobiell og støvmiddbestandig. Kapokfiber avviser fuktighet naturlig, noe som gjør det uegnet for mugg og bakterier å trives i. Kapok er et av de få regnskogsproduktene, som er 100 % økologisk og produseres med omtanke for miljøet i forbindelse med dyrking, produksjon og ved framstillingen av sluttproduktet.

Voile.jpg

Voile

Voile er et tynt og lett stoff av 100% bomull. Det har høyere trådtall enn de fleste andre bomullsstoffer, noe som resulterer i en silkemyk utførelse. Voile-stoff er et perfekt alternativ for sommertider da det er lett, pustende og nesten gjennomsiktig. Nøkkelegenskapene til voile av høy kvalitet er: Silkemyk finish, lett drapering, ingen strekk, svakt gjennomsiktig, stivt, men fleksibelt. Stoffet er svært allsidig, og dets kvaliteter gjør det ypperlig for både klær og hjemmeinnredning.

Latex.jpg

Naturlateks

Coconut Fiber.jpg

Kokosfiber

Kokosfiber er en naturlig cellulosefiber fra kokosnøttskall. Det er det fibrøse materialet som finnes mellom det ytre laget på en kokosnøtt og det harde indre skallet. Kokosnøttdyrking fokuserer vanligvis på kokosnøttolje, -melk og -vann, men også andre kokosnøttprodukter som tørket kokos.

Ved å bruke kokosnøttskall, som er et biprodukt fra kokosnøttdyrking, kan et avfallsprodukt omdannes til et brukbart produkt, som er utviklet med omtanke for miljøet. Kokosfibre er biologisk nedbrytelige. Den kommer fra en fornybar kilde, og fibrene eller tekstilene er 100% biologisk nedbrytbare.

Buckwheat Hulls.jpg

Bokhveteskall

Bokhveteskall er det ytre skallet av bokhvetegryn. Bokhvetekjerner er et biprodukt fra matindustrien, som eller ofte ville ha blitt kastet. Bokhveteskall er naturlig allergivennlig. Dette gjør at det er umulig for bakterier, sopp og støvmidd å feste seg i materialet. En hygienisk pute og egnet for allergikere.