MATERIALEGUIDE

Å bruke de riktige materialene er av største betydning for oss. Derfor velger vi holdbare, naturlige og økologiske materialer av høy kvalitet når det er mulig. Nedenfor ser du en oversikt over økologiske materialer og fibre som vi bruker til våre tekstilprodukter.

Økologisk bomull

Økologisk bomull er slitesterkt og mykere, og selv om det ikke er hypoallergisk i seg selv, så anses det stadig for å være et bedre valg for personer med allergi eller følsomhet for allergener, sammenlignet med konvensjonell bomull. Økologisk bomull dyrkes uten bruk av syntetiske plantevernmidler, ugressmidler eller genmodifiserte organismer (GMO), noe som kan redusere risikoen for kjemiske rester og potensielle hudirriterende stoffer.

Men den viktigste fordelen med økologisk bomull er å beskytte økosystemet, redusere svinn av vann, og å sikre et tryggere arbeidsmiljø for bøndene og produsentene. Alle tekstilproduktene våre inneholder GOTS-sertifisert, økologisk bomull.

KAPOK

Vår kapok er et 100% naturlig og økologisk. Mens kapok vokser naturlig i regnskogen og ikke krever stell og hold av mennesker, er det ikke iboende økologisk. For å sikre at vår kapok er økologisk, er den vilt høstet, uten bruk av gjødsel, kjemikalier og plantevernmidler. Kapok trenger ikke å bli behandlet med kjemikalier for å gjøre det trygt eller sunt for bruk av mennesker, da det er sunt og trygt, helt naturlig.

Kapokfiber er allergivennlig, antimikrobiell og støvmiddresistent. Kapokfiberen avviser naturlig fuktighet, noe som gjør den uegnet for mugg og bakterier å trives i. Kapok er et av få regnskogsprodukter som er 100% økologisk og som produseres med omtanke for miljøet under dyrking og produksjon, og i produksjonen av sluttproduktet.

VOILE

Voile er et lett, glattvevd stoff laget av 100 % bomull. Det har et høyere trådtall enn de fleste bomullsstoffer, noe som gir en silkemyk hånd. Voile er et perfekt valg om sommeren fordi det er lett, pustende og halvtransparent.

De viktigste egenskapene til voile av høy kvalitet er Silkemyk overflate, lett fall, ingen stretch, lett gjennomsiktig, stivt, men fleksibelt. Stoffet er derfor svært allsidig og egner seg godt til både klær og innredning.

Naturlig lateks

Naturlig lateks er et produkt som er produsert fra saften av gummitreet. Latekssaften fra gummitreet inneholder antibakterielle stoffer. Videre er latekssaft naturlig støvmiddresistent. Å tappe et gummitre for å samle saften vil ikke drepe treet. Det vil si at det fortsetter å fjerne karbondioksid fra luften i mange år framover. Lateks brukt i tekstiler gjør at de varer lenger, og de er helt biologisk nedbrytbare når de kommer til slutten av livssyklusen.

Kokosfiber

Kokosfiber er en naturlig cellulosefiber som er hentet fra kokosskall. Det er fiberen som finnes mellom det ytre laget av en kokosnøtt og det harde indre skallet. Dyrking av kokospalmer fokuserer vanligvis på kokosolje, kokosmelk og kokosvann, men også andre kokosprodukter som tørket kokosnøtt.

Ved å bruke kokosskall, som er et biprodukt av kokospalmedyrking, kan et avfallsprodukt forvandles til et nyttig produkt som er utviklet med miljøet i tankene. Kokosfiber er også 100% biologisk nedbrytbart.

Bokhveteskall

Bokhveteskall er det ytre skallet av bokhvete. Det er et biprodukt av næringsmiddelindustrien, noe som betyr at avfallsproduktet blir forvandlet til en nyttig kilde. Bokhveteskall er naturlig allergivennlig. Dette betyr at det er umulig for bakterier, sopp og støvmidd å sette seg i materialet. En hygienisk pute som er egnet for de som lider av allergi.